Omruilen en retourneren

Wij willen dat u volledig tevreden bent met uw aankoop bij Ayako. Als u niet tevreden bent, volg dan de onderstaande richtlijnen voor retourneren en ruilen:

Retourneren

 • Alle retourzendingen moeten binnen 14 dagen na de leveringsdatum plaatsvinden.
 • De artikelen moeten in originele staat worden geretourneerd met alle labels eraan bevestigd. Als we merken dat er schade is aan een geretourneerd artikel of als we merken dat kleding vies of duidelijk gedragen is, hebben we het recht om het geretourneerde artikel te weigeren.
 • Verzend- en administratiekosten worden niet gerestitueerd, dus de verzendkosten zijn voor jou, tenzij het een defect artikel betreft.
 • We behouden ons het recht voor om retourzendingen te weigeren die niet voldoen aan ons retourbeleid. Als alles in orde is, wordt het volledige bedrag (van de geretourneerde artikelen, niet de verzendkosten) teruggestort op je rekening.

Omruilen

 • Alle ruilingen moeten binnen 14 dagen na de leveringsdatum plaatsvinden.
 • Artikelen moeten in hun oorspronkelijke staat worden geretourneerd met alle labels eraan bevestigd. Als we merken dat er schade is aan een geretourneerd artikel of als we merken dat kleding vies of duidelijk gedragen is, hebben we het recht om het geretourneerde artikel te weigeren.
 • Verzend- en administratiekosten voor het retourneren van een product worden niet vergoed, dus de verzendkosten voor retourzendingen zijn voor jou, tenzij het een defect artikel betreft. Als je het artikel wilt ruilen voor een andere kleur, maat of model, sturen we het nieuwe artikel naar je op zonder extra kosten.
 • Als het product dat je wilt retourneren niet meer op voorraad is, storten we het volledige bedrag (van het geretourneerde artikel, zonder verzendkosten) terug op je rekening.
 • We behouden ons het recht voor om ruilingen te weigeren die niet voldoen aan ons ruilbeleid. Als alles in orde is, wordt het nieuwe product na ontvangst van het geretourneerde artikel naar je opgestuurd.

Hoe retourneer of ruil je een product?

Om een product te retourneren of te ruilen, volg je deze stappen:

 1. Neem contact op met onze klantenservice op welcome@ayako.be om het retour- of omruilproces te starten. Vermeld duidelijk uw naam, ordernummer, productgegevens en de reden van retour/omruiling.
 2. Ons team zal je instructies geven voor het voltooien van de retourzending of omruiling.
 3. Verpak het artikel of de artikelen indien mogelijk veilig in de originele productverpakking. Voeg alle papieren, onderdelen en accessoires bij. Alle producten moeten in goede staat worden geretourneerd om volledige creditering te garanderen.
 4. Plak het retouretiket aan de buitenkant van het pakket.
 5. Geef het pakket af op de locatie van de vervoerder of plan een pick-up.
 6. Zodra het ontvangen is door ons team kan het maximaal 10 werkdagen duren om de retour of ruil te verwerken.

Omdat we niet verantwoordelijk zijn voor artikelen die per ongeluk naar ons worden verzonden, raden we je aan een postservice te gebruiken die de waarde van je geretourneerde producten garandeert of je een bewijs van verzending geeft.

Houd er rekening mee dat onze cadeaubonnen niet kunnen worden geretourneerd of geruild.

Als je vragen of zorgen hebt over ons retour- of omruilbeleid, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We zijn er om je te helpen!