Ayako

Ayako is een lifestyle boetiek die wordt gedreven door de Japanse wabi-sabi filosofie. Wabi-sabi staat voor leven in het nu door de kracht en de schoonheid van imperfectie en onvolmaaktheid. Het gaat over de dingen weglaten, niet compleet zijn en is een levensfilosofie die je op die manier rust geeft. Het focust op het geschenk dat elke dag met zich meebrengt en omarmt de idee van vergankelijkheid. Het brengt ons terug naar de natuur en haar bijhorende processen. Een boom denkt niet, maakt zich geen zorgen over het verleden, noch kijkt het angstig naar de toekomst. Enkel dit moment is wat er bestaat.

De naam

De naam “Ayako” is afkomstig van de kunstenaar Rachid Khimoune. In zijn serie “Les enfants du monde” heeft hij, net zoals een archeoloog, afgietsels gemaakt van 21 postindustriële steden. Elk kind symboliseert een verschillende cultuur en onthult de identiteit van de stad. Ayako is het Japans kind die de wabi-sabi filosofie omarmt. De naam bestaat uit 2 delen: Aya wat kleur (彩) of design (綾) betekent en Ko wat kind (子) betekent.

Het logo

Het logo is de schets/tekening van de Japanse vrouw "Ayako" (1 van de 21 kinderen van Rachid Khimoune). Deze tekening weerspiegelt het bronzen afgietsel van Rachid Khimoune dat bij de boetiek in de tuin te bezichtigen is.

Bezoek de boetiek

De boetiek bevindt zich in Hof ter Groene Walle, een historische site in het centrum van De Pinte. Naast de boetiek vind je er ook een klein café en een kunstgalerie. Maak hier een afspraak om Ayako te bezoeken in de Kunstschildersweg 5, 9840 De Pinte.

Maak een afspraak